top of page
sushi.png

sushi

TEKST GEIR SALVESEN

Sushi.
Sunt, godt og spennende.
Vi har valgt noen gode viner til. 

kylling-satayx.png

noen liker det hot!

TEKST GEIR SALVESEN

For mange vil svaret være en pils når de sitter på en restaurant i Thailand og skal velge drikke til maten. Pils og øl passer svært bra til krydret mat, men her hjemme har vi flere valg – også vin, fordi vi kan tilpasse krydderintensiteten til mer nordiske forhold. 

kylling-frikasse-6.jpg

KYLLING

TEKST GEIR SALVESEN

Kylling er langt fra kokko i januar, den måneden da vi må spise oss ned etter julens utskeielser.

skrei-2.jpg

mr. skrei

TEKST GEIR SALVESEN

Han har dresset seg opp og kledd seg i sort for anledningen. Etter å ha krysset flere tusen kilometer med åpent hav fra Barentshavet og inn mot norskekysten er skreien endelig klar for å møte den rette. Det har gitt den navnet «kjærlighetsfisken». 

tradisjon

TEKST GEIR SALVESEN

Hva er norsk tradisjonsmat?
Mange vil vel regne lutefisk, kjøttkaker og fårikål blant dem. Selv om fårikål egentlig skal stamme fra Portugal. 

viltviner

TEKST GEIR SALVESEN

Høsten er tid for vilt, og avhengig av tilbehøret er det enkelt å finne en vin som passer. Syrah-baserte viner fra Rhônedalen er selvskrevne. Men også modne og noe utviklede vinstiler er fine å bruke.

tartar-c_edited_edited.jpg

flotte viner

til

tartar

og

carpaccio

TEKST GEIR SALVESEN

Joda, ilden er oppfunnet, stekepanner
produsert og ovner står klare til baking. Men ofte kommer du nærmere råvarens egentlige smak ved å gjøre minst mulig med den. For eksempel ved å servere den rå. Med noen få grep som gjør den vinvennlig. Her er to av mange muligheter – og noen av vinene som passer til. 

geir-salvesen-3.jpg
vin-julefavoritter.png

SALVESEN

TIL DINE

JULE-
FAVORITTER

Det går et skille gjennom landet – ribbeleiren mot pinnekjøttets tilhengere. Pluss noen torsketilbedere og kalkunister innimellom. Julematen følger familietradisjoner og lokale skikker, men en liten oppjazzing av noen av ingrediensene kan gi det fornyende, lille ekstra.

vinrankegrein-x.png

økologisk

TEKST GEIR SALVESEN

Nei, man blir ikke sunnere eller får bedre helse av å drikke vin laget av økologiske eller biodynamisk dyrkede druer. Men trangen etter å få naturen i bedre balanse, har fått nordmenn til å kaste seg over den økologiske vintrenden.

skalldyr & vin

TEKST GEIR SALVESEN

Selv om skalldyr egentlig er av best kvalitet senthøstes og om vinteren, er det nå vi spiser dem. Her er vintips til rimelige skalldyrviner som alle koster under 200 kroner pr flaske. 

Riktig ølglass

TEKST ESPEN SMITH

Feil form og størrelse på glasset gjør at du kan gå glipp av deilige dufter og smaker i ølet, mens et riktig glass ville fremheve dem.  

inviter på lam

TEKST INKOGNITO

Høsten kommer – og med den dukker den opp, den plutselig lysten på lam. Og lam kommer i så mange former – ikke bare som fårikålkjøtt. 

bottom of page